12:01, pon 17. marca
Maribor
temperature icon 7°C

Ocenjevanje podravskih vin letnika 2018

Danes se na KGZ Maribor odvija krovno ocenjevanje vin Prerez vin vinorodne dežele Podravje, na katerem poleg posameznih sort vina ocenjujejo celotni letnik 2018.

Kmalu spomladanski Teden restavracij

Konec marca bo po vsej Sloveniji spet potekal Teden restavracij, ki bo v tokratni spomladanski izvedbi v desetih dneh združil 105 slovenskih gostiln in restavracij. Osem jih bo sodelovalo prvič. Organizatorji želijo s spomladansko in jesensko izvedbo privabiti skupno 100.000 gostov.

Pohorska omleta je zajamčena tradicionalna posebnost

Včeraj so na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor predstavili projekt “Pohorska omleta – zajamčena tradicionalna posebnost”, ki ga vodijo Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, društvo Okusi Pohorje in Zavod za turizem Maribor – Pohorje.

VIDEO: Mariborski dijaki v finale tekmovanja Tuševa zvezdica

Dijaki mariborske Srednje šole za gostinstvo in turizem so se uvrstili v finale tekmovanja Tuševa zvezdica. Preverili smo kako so ustvarjali in predstavljali lokalno avtentično kulinarično zgodbo Rudolfa Maistra, s katero so prepričali 10-člansko strokovno komisijo. Preverite v videu.

VIDEO: Mariborski dijaki (s)kuhali čokoladni golaž

Ste že kdaj slišali za čokoladni golaž? Kuhali so ga na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem. Maribor bo namreč konec marca gostil prvi Mednarodni dvodnevni festival Čilija in Čokolade. Tam boste lahko tudi degustirali. Podrobnosti v videu.

Bine Volčič prihaja v Europark

Eden najbolj prepoznavnih kuharskih obrazov v Sloveniji Bine Volčič bo v torek, 10. januarja 2017, ob 17. uri, obiskal mariborsko nakupovalno središče Europark. Priljubljeni kuharski mojster bo s prikazom priprave okusne predjedi obiskovalce popeljal na pravo kulinarično pustolovščino.

Mariborski dijaki izbrali svečano večerjo

Ne veste kako presenetiti svoje bližnje ali goste, s katerimi boste praznovali najdaljšo noč v letu? Morda vam lahko pomagajo ideje dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Zakaj ob polnoči običajno pripravimo penino, pa smo preverili pri znanem vinarju.