18:40, pet 6. decembra
Maribor
temperature icon -1°C

Velika otvoritev in degustacija v Mesno mlečnem paviljonu: Kmetijska zadruga Rače

FOTO: VISIT MARIBOR

Mlečno mesni paviljon na Osrednji mariborski tržnici bo z 19.9.2024 bogatejši za ponudbo kakovostnega lokalnega mesa. Svoj obrat bo v paviljonu odprla Kmetijska zadruga Rače, ki svojo uspešno zgodbo že od leta 1921 gradi na vztrajnosti, povezovanju in prizadevanju za skupno dobro kmetijske skupnosti in zadovoljstvu kupcev.

S svojim delom prispeva k razvoju lokalnega gospodarstva, ohranjanju podeželskega območja, ter zagotavljanju kakovostnih in lokalno pridelanih kmetijskih pridelkov. V njihovem vsakodnevnem delovanju se prepletajo tradicija, inovativnost in skrb za okolje.
Vsak korak na poti od polja do mize je pri njih skrbno načrtovan in izveden. Ekipa strokovnjakov nenehno išče nove načine za izboljšanje procesov in izdelkov, vedno z mislijo na kakovost, trajnost in dobrobit skupnosti. Kmetijska zadruga Rače je več kot le združenje kmetov – je zgodba o trdem delu, inovativnosti in predanosti, ki skupaj ustvarjajo boljšo prihodnost za vse.

Kmetijska zadruga Rače z.o.o s svojim mesno-predelovalnim obratom odkupuje in trži izključno meso živali, vzrejene v Sloveniji. Gre za lokalne rejce Dravskega polja in framskega Pohorja. Na trg plasirajo vrhunsko meso govedi, prašičev in jagnjet, ki jih tržijo s sloganom »VSE DOMAČE-KZ RAČE«. Pri odbiri živali in nadaljnjih postopkih priprave mesa in izdelkov so osredotočeni na kakovost in poreklo vzrejnih živali, za katere je pogoj, da so vzrejene v Sloveniji.

Zadruga je izjemno ponosna na recepture, ki so jih razvijali skozi leta njihovi mesarski mojstri. Zato kljub zelo moderno opremljenemu obratu izdelujejo številne izdelke na tradicionalno klasičen način, kar pomeni, da priprava zahteva še veliko ročnega dela, uporabo osnovnih začimb, kot so sol, poper, česen, kumina in prekajevanje na pravem ognju.

Zadnja leta uspešno razvijajo postopke zorenja mesa. Pri zorenju je izjemno pomembno, da se opravi pravilna odbira polovic, ki so potem primerni za 4 tedenske postopke zorenja. Meso zorijo suho, nato pa ga vakumiranega ponudijo kupcem.
Na novo lokacijo v Mlečno mesni paviljon na Osrednji mariborski tržnici prihajajo z vrhunsko govedino, svinjino in izdelki iz lokalno vzrejenih živali.

Posebno ponosni so, da bodo Mariborčanom ponudili letos s šampionom odlikovane suho zorjene steake in pa številne prav tako nagrajene mesnine.
V četrtek, 19.9.24 bo Zadruga začela z zimsko proizvodnjo tatarskega bifteka, kupcem pa bodo na voljo njihove odlične domače klobase, ki jih bodo kupci do sobote lahko kupovali z 10% popustom. Poskrbeli bodo tudi za degustacijo klobas. V četrtek, na njihov prvi delovni dan, pa bodo spekli tudi kakšen steak, ki ga bodo obiskovalci seveda lahko poskusili.

Zadruga prihaja na tržnico s svojo vrhunsko ekipo in mojstri, ki bodo poskušali zadostiti še tako zahtevnemu kupcu. Z vami bodo v ČETRTEK; PETEK in SOBOTO med 7.00 in 13.00.

V četrtek, 19.9.2024 ob 9.30 uri
Vas vabimo na veliko otvoritev in degustacijo dobrot, ki jih boste odslej lahko kupovali v Mlečno mesnem paviljonu mariborske tržnice.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

ANKETA

Ali obiskujete toplice?